tirsdag 12. januar 2010

ORK-IDEEREtter at jula er kastet ut med glitter og stas, går vi inn i en periode som ikke byr på så mange farger med mindre vi selv gjør noe med det. Vi tilbringer mye tid inne og det er her vi kan, med enkle grep gjøre tilværelsen litt mer fargerik. Vi har latt oss inspirere av orkideenes praktfulle fargeskala og når en vet at disse vakre vekstene finnes i tusenvis av varianter så kan en vel kanskje få tusenvis av ideer også...

På arbeidsrommet var det tidligere overfylt med ting som vi måtte ha for hånden, men så kom alle disse kjekke plastboksene med lokk på markedet og ga oss muligheten til å sortere og å stue bort. Etter en generalopprydning fikk vi plass til et etterlengtet blikkfang til rommet. Det gamle soveromsmøblet fra et loppemarked hadde vært gjømt bort i flere år og ble nå belønnet for tålmodigheten med en plass på den nylig tapesserte veggen.
Hvilken farge som er den dominerende blant orkideer er ikke lett å si, vi valgte oss gul som hovedfarge for den gjør oss glad til sinns og minner om solen som gir energi og styrke.
Etter å ha pusset, vasket, og reparert litt malte jeg møbelet i en sprek gul farge. I skapdørene var det
tidligere ruglet glass i mørk tone som vi fjernet. I stedet klippet vi til hønsenetting som vi stiftet fast på innsiden.
Den fine buede åpningen i skapdøren ble en fin innramming rundt orkidebildene.
Tapeten fra Storeys of Lancaster gir en deilig lys blå himmelvirkning, den heter Jouly og er kraftig fibertapet.
Bilderammene fra Ikea var opprinnelig hvite, men ble raskt malt i gult etter vårt fargerike innfall. Har du ikke egne orkidebilder, kan du klippe ut fra blader eller forstørre fra bøker til eget bruk på veggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar